Mamaliguta in straturi ("Taci si inghite" - Multicooker)

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2014 | 5601 vizualizari

 

Este a doua oara cand o pregatesc, cu mici modificari si putin mai multa atentie in ceea ce priveste fierberea malaiului. In orice caz, a fost mult mai buna :D

 

INGREDIENTE

  • mamaliguta (in cantitatea dorita ) (eu am folosit o cana de malai, 5-6 cani de apa si sare dupa gust)
  • o pulpa dezosata de curcan
  • 4 bucati de carnati afumati oltenesti (de la Meda)
  • 300 gr cascaval Sofia de la Delaco
  • 200 gr cas de oaie
  • 3 oua de tara
  • 100 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi ("Taci si inghite" - Multicooker):

Incepem prin a pregati mamaliguta: punem cele 5-6 cani de apa la fiert, intr-un ceaunel, saram dupa gust si cand incepe apa sa fiarba adaugam malaiul, in ploaie. Il lasam sa fiarba pana se "umfla" si absoarbe intreaga cantitate de apa, avand grija insa ca mamliguta sa fie suficient de moale (trebuie sa curga), dar consistenta acesteia sa fie "legata".

Intre timp, taiem in fasii pulpa de curcan si feliem carnatii.  Turnam in vasul multicooker-ului 1-2 linguri cu ulei, adaugam carnea si carnatii si selectam programul FRY pentru 15 minute aproximativ, cat sa se rumeneasca frumos. (Scoatem totul intr-o/un farfurie/bol si spalam vasul multicokker-ului, pregatindu-l astfel pentru coacere).

Separat, trecem prin razatoare cascavalul (doar 200 de grame) si casul de oaie. Le amestecam cu ajutorul unei linguri pentru uniformizare.

Daca mamaliguta a ajuns la consistenta dorita (asa cum ziceam, am preferat-o mai moale, intrucat oricum la coacere se mai 'leaga'), o turnam (fierbinte) intr-un bol, adaugam untul si restul de cascaval ras (cele 100 de grame ramase) si amestecam totul pana la omogenizarea completa.

Ungem vasul multicooker-ului cu putin unt sau ulei, adaugam jumatate din cantitatea de mamaliguta, apoi jumatate din branza si cascavalul rase, pulpa de curcan si carnatii, restul de mamaliguta, branza si cascaval. (Straturile sunt bineinteles asezate dupa preferinte). Pe ultimul strat, cu ajutorul unui polonic mic si ud, formam adancituri in care spargem ouale. Deasupra presaram putin cascaval ras.

Selectam din MENU functia BAKE, pentru 20 de minute, la o temperatura de 180 de grade si coacem totul pana ce ouale sunt coapte.

Se serveste calda. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Faptul ca am adaugat cascavalul ras in mamaliguta, i-a conferit o consistenta cremoasa si un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi ("Taci si inghite" - Multicooker)" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu salam